Eenvoudig - Vakanties en feestdagen instellen dmv een tijdsconditie ?️

Met de module Openingstijden kunt u uw standaard openingstijden instellen wanneer u bereikbaar bent. Tevens kunt u hier uw vakanties en feestdagen aanmaken. De openingstijden kunt u na het aanmaken gebruiken in uw belplan.

1. Inloggen

Ga in je Webbrowser (Google Chrome, Firefox etc.) naar de panel login en login met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is je interne nummer gevolgd door een punt en je bedrijfsnaam(afkorting).

URL: https://panel.voipro.cloud 

Na het inloggen komt u automatisch op het UC panel terecht. Klik vervolgens aan de linkerzijde op "Telefooncentrale".

2. Openingstijden aanmaken

In het Company panel klikt u in het linkermenu op 'Belplan' en vervolgens in het menu bovenaan de pagina op Tijd condities. Om een nieuwe tijd conditie aan te maken, klikt u bovenaan op 'Toevoegen'. Er verschijnt nu een pop-up met de volgende opties:

  • Periode: gebruik deze optie als u voor een aaneengesloten periode wilt instellen
  • Datum: gebruik deze optie als u specifieke data wilt selecteren

Periode instellen

Selecteer in de pop-up Periode en de volgende velden worden beschikbaar om in te stellen:

  • Naam: vul hier een herkenbare naam in
  • Omschrijving: vul hier een beschrijving in

Onderaan kunt u de startdatum en einddatum selecteren. Daaronder heeft u de mogelijkheid om specifieke tijden op de geselecteerde data in te geven.  Vul hier niks in indien dit voor de gehele dag geldt.

Datum instellen

Selecteer in de pop-up Datum en een kalender verschijnt om alle data te selecteren. Aan de rechterkant kunt u eventueel een jaar selecteren. Indien u geen jaar selecteert, komen de geselecteerde data ieder jaar terug.

Onderaan kunt u de starttijd en eindtijd ingeven. Indien u geen tijd ingeeft, geldt dat de tijd conditie de hele dag actief is.

3. Belplan aanmaken of wijzigen

Klik aan de linkerzijde op belplannen. Hier vind je alle huidige belplannen terug. Mocht er nog geen belplan zichtbaar is dan kun je deze aanmaken via de knop "Toevoegen".

Klik op tijdsconditie en houd je muis ingedrukt, sleep vervolgens het vak naar de bovenzijde van je belplan:

Wanneer dit gelukt is dan kun je de conditie selecteren die je zojuist hebt aangemaakt.

Om de tijdsconditie compleet te maken kan je een geluidsbestand toevoegen op dezelfde manier als hiervoor. Sleep het blok "Meldtekst" erin en upload of kies je geluidsbestand.

De laatste stap is het toevoegen van de "Hang op". De reden dat deze toegevoegd dient te worden, is omdat het belplan anders zijn weg vervolgt en de toestellen alsnog gaan rinkelen. In de meeste gevallen is dat niet gewenst en wil je na het geluidsbestand het gesprek beëindigen. Hiervoor hebben we de "Hang op" optie.