Telefonische overlast

Word je of je klant regelmatig lastig gevallen op je Voipro telefoonnummer? Dat is heel vervelend. We kunnen je helpen bij het zoeken naar een oplossing. Als er tenminste 3 keer ongewenst contact is geweest vanaf hetzelfde nummer, stellen we een onderzoek in. Dit kan bij gesprekken waarbij je minimaal 1 seconde in verbinding bent geweest met de beller. Met het telefoonnummer van een gemiste oproep kunnen we dus helaas geen onderzoek starten.

Onderzoek

Om een onderzoek in te stellen, hebben we enkele gegevens van je nodig. Verzamel daarom gedurende twee weken de volgende informatie:

  • Sinds wanneer word je lastiggevallen?
  • Wanneer word je gebeld?
  • Wat hoor je als je opneemt?
  • Heb je een vermoeden wie de beller is?

Geef deze informatie door te mailen naar service@voipro.nl. Daarna starten we een onderzoek naar de herkomst van de telefonische overlast. Dit onderzoek zal enige tijd in beslag nemen. Je wordt op de hoogte gehouden van onze bevindingen.

Het is van belang dat de vermelde incidenten binnen een redelijke termijn worden aangemeld. Daarom verzoeken wij je bij herhaling van de overlast meteen de nieuwe incidenten bij ons te melden.

Wat gebeurt er als Voipro een onderzoek instelt?

Als we het nummer van de plager kunnen achterhalen, nemen we contact op met de provider van degene die je lastigvalt. Als je na een week na afronding van ons onderzoek nog steeds lastiggevallen wordt, laat het ons dit dan weten. Zo kunnen wij verdere maatregelen nemen met de betreffende provider. We doen uiteraard ons best, maar kunnen helaas niet garanderen dat je niet meer wordt lastiggevallen.

Onderzoek niet mogelijk

In sommige gevallen kunnen we helaas geen onderzoek starten. Namelijk als het gaat om:

  • Oproepen van telemarketingbureaus
    Om overlast van telemarketingbureaus tegen te gaan kun je je registreren in het Bel-me-niet Register. Na registratie wordt je nummer uit de belbestanden gehaald.
  • Oproepen vanuit het buitenland
    Voipro beschikt niet over klant-/contractantgegevens van buitenlandse telefoonaansluitingen.

Telefoonscams

Het komt helaas vaak voor dat mensen gevoelige informatie willen achterhalen via de telefoon. Een bekend scenario is dat wanneer je de telefoon opneemt er een bandje wordt afgespeeld. Dit bandje vertelt je dat je een prijs hebt gewonnen. Het enige wat je moet doen is een cijfer intoetsen. Een ander voorbeeld is dat iemand zich voordoet als een technisch monteur om zo je gebruikersnaam en wachtwoord te achterhalen. Als een gesprek verdacht lijkt, ga dan niet in op het verzoek en hang meteen op.